Благодаря на всички включили се и ограмотили ме малко във връзка с ползването на натрупания платен годишен отпуск!
Трябваше да знам дните, тъй като ми дават 2 работни дни за ползване, а аз имам 3 деца. Полагат ми се 48 дни годишен платен отпуск + 8 дни, поради това, че членувам в синдикална организация и + 2 дни за това, че съм майка. Значи имам правото да ползвам 4 работни дни отпуск, ако обаче е уговорено в колективен договор. Доколкото знам в нашето учебно заведение май нямаме такъв, поне все още нямаме.........  Благодаря още веднъж на всички! Ако имам по- нататъшни въпроси, знам към кого да се обърна.
Благодаря ви за помощта! Зарадвахте ме много. Вълнуваше ме много въпроса за това дали се подава молба или не. След като не е нужно, значи още мога да си го ползвам или пък да поискам да ми се изплати обезщетение. Нямам много време за ползването му, дните са си доста- края на майчинството ми е 19.06. 2013 г., следователно периода на изтичане на ползването му е 19.06. 2015 г. А, пък, и паралелно с този натрупан отпуск ще ми тече и дължимия ми се годишен платен отпуск, който е за всяка календарна година, нали? Искам да ви питам и още нещо- имам 3 деца, колко дни ми се полагат за тях? За едно знам, че е 1 ден, за две - 2 дни, а за три пак ли е 2 дни?
 
Благодаря, Create!
От написаното разбирам, че с промяната на закона за ПГО аз няма да мога да ползвам повече от 10 дни. Следователно от 58 + 58 дни, които ми се полагат, ще ползвам само 10, а другите???
Нещо не е наред със законите, май? Не съм запозната добре със закони, алинеи и параграфи и затова се обръщам към вас... 
Здравейте, имам въпрос свързан с натрупания ми годишен платен отпуск след майчинство. Тъй като не съм си подала молба за отлагане на същия отпуск за следващата година, той автоматично ми изгаря, ми бе оповестено от моя работодател, който впрочем е възстановен на работа преди 1 месец след години отсъствие. Предишният ми работодател, обаче, ми беше уточнил, че годишният платен отпуск след майчинство не може да се изгуби, така че да бъда спокойна. Има ли законов начин да поискам този отпуск да ми бъде възстановен или да ми се плати обезщетение, защото надали ще мога да го ползвам някога? Учителка съм и не мога да отсъствам по време на учебен процес.